4 Januari – Wat is jullie gezinsmissie?

Het begin van het nieuw jaar is een goed moment om eens stil te staan bij je gezinsmissie: wat is belangrijk in jullie gezin, wat streef je na en wat wil je je kinderen meegeven.

Waarden
Met zo’n gezinsmissie geef je richting aan wat je wilt voorleven en de keuzes die je dagelijks maakt. Handig om tijdens drukke tijden weer even de puntjes op de i te zetten! Maar hoe kom je nu tot zo’n gezinsmissie? Je kunt beginnen door alleen of samen met je partner te bekijken wat jullie persoonlijke drijfveren zijn en of je die ook belangrijk vindt voor je gezin. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan de volgende waarden:

Gezinswaarden

Schrijf de vijf à tien belangrijkste waarden voor jezelf op. Je komt dan tot een totaalbeeld van wat jij belangrijk vindt. Hebben jij en je partner dezelfde waarden, bijvoorbeeld wanneer het aankomt op sportiviteit, ambitie, speelsheid, creativiteit? Het is leuk om het daar met elkaar over te hebben. Zo kun je er bijvoorbeeld achter komen dat de één veel waarde hecht aan knutselen (creativiteit) en dansen (expressiviteit), terwijl de ander graag ziet dat de kinderen vooral respectvol en behulpzaam zijn. Weer iemand anders gaat voor humor en loyaliteit en een vierde vindt disicipline en sportiviteit weer heel belangrijk. Of misschien komen jullie samen tot een combinatie van al het bovenstaande!

In dit huis
Hebben we elkaar lief
Zijn we eerlijk, echt en authentiek
Lezen en luisteren we graag naar verhalen
Staan we open voor alles en iedereen
Waarderen we de natuur
Hebben we fantasie en zijn we creatief
Blijven we ons altijd verwonderen

En hebben we heel veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *