3 Januari – Samen driekoningentaart bakken

Woensdag bakdag

Wellicht heeft je kind nog vakantie maar woensdagmiddag is sowieso een geschikte tijd om samen lekker te kliederen in de keuken. In het kader van Driekoningen dat komend weekend gevierd wordt, leek het me leuk om een driekoningentaart te gaan maken. Op de website van Rutger van den Broek, bekend van Heel Holland Bakt, vond ik een simpel recept.

Je hoeft alleen kant en klaar bladerdeeg, een citroen en amandelmeel te kopen. De andere ingrediënten heb je waarschijnlijk al wel in huis. Vergeet ook de boon (of hele amandel) niet want die staat niet bij de ingrediënten! Een sjabloon voor de poedersuiker kroon vind je hier. Met het maken van de taart ben je ongeveer een half uur bezig en daarna moet hij nog een half uur in de oven. Prima te doen dus! Om het echt goed te doen zou de taart rond moeten zijn, als verwijzing naar de ster die de drie koningen volgden of naar de zon. Maar dat is naar eigen keuze natuurlijk.

Het idee van de driekoningentaart is dat wie de in de taart verstopte boon vindt, voor één dag koning mag zijn. Diegene krijgt een kroon op en mag bepalen wat er die dag gedaan wordt. Wil je het helemaal eerlijk doen, dan laat je iemand blind kiezen welk stukje van de taart uiteindelijk voor wie is. Vindt je het leuker als één van de kinderen de boon vindt dan verstop je hem op een makkelijk te vinden plek in de taart. Je zorgt er dan voor dat het betreffende kind dat stuk krijgt.

Zijn jij en je kinderen toe aan meer bak uitdaging dan is de Franse appeltaart ook niet te versmaden. Rutger heeft overigens naast zijn website ook een leuk Bakboek waar nog veel meer recepten in staan.

Veel plezier en eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *