Gotta catch ‘em all! – Pokémon Go in de Efteling

Wat is Pokémon Go?

Dé nieuwe rage van deze zomer is het spel Pokémon Go. Voor wie het spel niet kent even een korte uitleg. In dit spel ben je een poppetje en loop je rond in een virtuele omgeving, meestal op je telefoon. De virtuele omgeving is gelinked aan je echte omgeving, dus wanneer jij loopt met je telefoon, loopt je poppetje in de virtuele wereld.

In de virtuele wereld ga je op zoek naar Pokémons. Dit zijn wezens die wel wat weg hebben van echte dieren zoals insecten, vogels of reptielen. Er zijn in de game 150 verschillende Pokémons te vinden. Soms bij je in de buurt, soms wat verder weg. Andere Pokémons zijn zeldzaam en kom je alleen op speciale plekken tegen.

Pokémon Go in de Efteling

Stops & Gyms

De Efteling schijnt zo’n ‘speciale plek’ te zijn. Al was het alleen maar omdat er heel veel ‘Pokestops’ in het park te vinden zijn: landmarks waar je nieuwe Pokéballs, Incense, Potion of Eggs kunt krijgen. Vooral Pokéballs zijn handig, want daarmee vang je de Pokémons en dat lukt niet altijd in één keer ;-)

Op deze kaart van het aan Pokémon Go gerelateerde spel Ingress (met dezelfde onderliggende speldatabase) kun je alle markers in de Efteling zien:

Screenshot Ingress Intel Efteling  Pokemon Go - Guide

Dat zijn er dus nogal wat. De kleuren groen en blauw die je ziet zijn de twee kleuren teams die er in Ingress bestaan. Ieder ‘wieltje’ dat je ziet kan in theorie een Pokéstop of Gym zijn. In de Gyms kun je, vanaf level 5, Pokémons trainen en tegen Pokémons van een vijandelijk team laten vechten. In Pokémon Go zijn er drie gekleurde teams: Team Instinct (geel), Team Mystic (blauw) en Team Valor (rood).

Aan de wandel!

In de Efteling zijn dus veel Stops en Gyms. Vooral in het Sprookjesbos zijn er aan de lopende band stops te vinden. En voor iedere stop die je bezoekt krijg je sowieso 100 XP (experience points) die je kunt gebruiken om volgende levels te bereiken, dus dat is handig. Er zijn bijvoorbeeld Stops bij het huisje van Vrouw Holle, op het Herautenplein, bij de Kleine Zeemeermin en bij veel attracties. Dus húp, lekker aan de wandel en voor de komende tijd zit je wat aantallen Pokéballs betreft gebakken!

Dat wandelen kun je tegelijkertijd voor iets anders gebruiken, namelijk om eieren uit te broeden. Deze eieren krijg je ook bij Pokéstops. Ze zijn er in versies van 2, 5 en 10 kilometer. En dat betekent lopen. Dat lukt wel in de Efteling. Mits je niet te lang in de rij staat voor de attracties loop je zo 7,5 kilometer in een dag. Dat schiet dus lekker op voor je eieren! Helaas kun je per incubator (broedmachine) slechts één ei tegelijk uitbroeden en heb je slechts beschikking over één levenslange incubator en eventueel (die krijg je wanneer je bepaalde levels bereikt) een incubator die je maar drie keer kunt gebruiken. In die laatste kun je dus het beste eieren van 10km doen, dan doe je er het langst mee.

Tip!

Een handige link om te kunnen zien waar Pokémons bij jou (of waar dan ook) op dit moment in de buurt zitten is https://pokevision.com/. Type en klik op een adres, druk op de rode knop en voila, daar zie je de Pokémons die er op dat moment zijn, plus hoe lang ze er nog zitten! Okee, een beetje ‘valsspelen’ is het wel, maar met de niet zo lekker werkende nearby functie van het spel toch ook wel erg handig!

Pokemon Go Dragonair Efteling      Pokemon Go kaart Efteling

 

Of er ook zeldzame Pokémons, zoals deze door mij gevangen Dragonair, in de Efteling te vinden zijn kan ik zo niet zeggen. Op de kaart staan op dit moment vooral de huis-tuin-en-keuken Pokémons die je overal wel kunt vinden. Maar in een park als de Efteling zullen vaker Lures bij de Stops worden ingezet, waar ook andere Pokémons op af komen. Al met al is een bezoek aan de Efteling wat Pokémon Go betreft beslist de moeite waard!

Happy hunting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *