Pokémon Go – De vangst in de Efteling

Naar de Efteling

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zo ver, voor het eerst sinds Pokémon Go uit is gingen we naar de Efteling. In deze vorige post kon je al lezen dat er veel Pokéstops in de Efteling te vinden zijn. Zelf had ik nog welgeteld negen Pokéballs, dus het was geen overbodige luxe om er een aantal bij te krijgen. We waren daarnaast ook gewoon erg benieuwd of de Efteling inderdaad Pokémon Heaven is.

Bij aankomst mochten we parkeren op de allerverste parkeerplaats, of zoals wij die noemen “De Zandvlakte”. Helaas vergaten we nadat we alles uit de auto gehaald hadden de Pokémon app op onze telefoons aan te zetten. Pas toen we bij het Huis van de Vijf Zintuigen waren aangekomen realiseerden we ons dat al de zojuist afgelegde meters helaas niet mee konden tellen voor onze eieren, waaaah!

Gelukkig was daar, bij de kassa’s al wel de eerste stop en ook bij de Kluis konden we weer fijn swipen voor Pokéballs. Omdat we graag kaartjes wilden voor Raveleijn, gingen we over het spoor meteen links het Sprookjesbos in. Daarna links langs de Trollenkoning, links over de shortcut, naar rechts langs Hans & Grietje, weer een shortcut naar links richting het Sprookjesbostheater, de volgende shortcut naar rechts en dan naar links langs Doornroosje het Sprookjesbos weer uit. Zo kwamen we al meteen langs een stuk of drie Stops. Gelukkig komen we vaker in de Efteling, want met het kijken op je telefoon komt er maar weinig van het kijken naar de sprookjes…

Door het park

Vanaf dat punt waren er eigenlijk iedere 100 meter wel Pokéstops in de Efteling te vinden. Omdat ik zelf nog maar weinig Pokéballs had heb ik niet zo gelet op de aanwezigheid van Pokémons. Echt speciale heb ik onderweg echter maar weinig gezien. Na onze wandeling naar het Ton van de Venplein voor Raveleijn kaartjes gingen we richting het Carnaval Festival plein. Bij Monsieur Cannibale had iemand een lure gelegd bij de Pokéstop. Dat kun je zien aan roze confetti die van een Pokéstop af komt. Met die lure wordt geprobeerd om extra Pokémons naar de Stop te lokken.

Pokéstop met Lure in de Efteling    Pokémon Go Raticate

Omdat veel mensen naar Jelle en de Rode Neuzen stonden te kijken, was de Carnaval Festival attractie vrij rustig. Mijn vooropgezette plan om eens goed ‘wandel’ meters voor mijn eggs te maken tijdens het zitten in een gondel ging helaas al snel de mist in. De GPS ontvangst in het gebouw was namelijk heel slecht. Logisch natuurlijk, maar wel jammer. Eenmaal buiten was er een Raticate te vangen.

We liepen verder, om de vijver heen, richting Station de Oost. Ook hier waren onderweg weer een paar stops te vinden. Overal in het park zag je mensen (kinderen en volwassenen) lopen met het Pokémon Go spel op hun telefoon. Je voelt je soms ook wel een beetje gênant dat je als een malloot in de Efteling met een spelletje bezig bent.

Vanaf Station de Oost gingen we naar het Piranha Plein. Rond Baron 1898 waren er ineens wat minder Pokéstops. Waarschijnlijk omdat de database van Ingress (zie vorige post) al zo’n beetje klaar was toen Baron 1898 nog gebouwd moest worden. We genoten van de muziek en dans op het plein. Helaas geen Pokéstop in de buurt om regelmatig een zwieper te geven…

De vangst van de dag

Daarna haastten we ons naar Aquanura en raakte Pokémon Go voor even een beetje uit onze gedachten. Onderweg naar de auto lieten we dit keer gelukkig wél onze telefoon aan. Helaas viel het uiteindelijk gelopen aantal meters nog best wel tegen. Volgens de app hadden we zo’n 2 kilometer gelopen, terwijl ik volgens de stappenteller op mijn telefoon toch zeker een kilometer of 6 afgelegd zou hebben. Bij de uitrij poortjes was nog een laatste Pokéstop en voordat we de provinciale weg weer opreden ving ik nog net een Bellsprout, de enige Pokémon van het hele bezoek die ik nog niet in mijn Pokédex had staan. We hebben ons weer prima vermaakt in de Efteling en het spelen van Pokémon Go geeft net weer een extra touch aan de dag. In totaal kreeg ik bij Pokéstops in de Efteling zo’n 110 Pokéballs. Een paar dagen later kreeg ik in de app een Medal omdat ik al 100 keer een Pokéstop bezocht had, jeuj!

Pokémon Go Bellsprout

Edit 30 juli: deze keer meer gevangen. Drie Eevees, een Bellsprout, een Oddish en een Farrow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *