Ervaring van het Negen pleinen festijn

Okee, we gingen dus naar de Efteling voor het Negen pleinen festijn. Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling dat we zouden gaan. We waren toe aan een rustig weekend. Maar de weersvoorspellingen en onze nieuwsgierigheid haalden ons toch over.

Bij aankomst bleek het al behoorlijk druk op het parkeerterrein. We waren ook zeker niet de enigen die pas aan het eind van de middag arriveerden. Eenmaal in het park aangekomen werden we enthousiast onthaald door Efteling medewerkers met het speciale Negen pleinen festijn programmaboekje.

Gezien het tijdstip van de dag leek het ons verstandig om eerst iets te gaan eten en daarna pas op pad te gaan. Dat deden we bij de Gulden Gaarde, wat bij de uitgang van Droomvlucht zit. Onder het genot van een hapje en drankje bekeken we het programma en besloten we wat we wilden zien.

De keuze viel als eerste op “Een avond met Wolf”, omdat dat leuk was voor de kinderen en omdat veel van het andere entertainment avondvullend was en dit niet. Verder wilden we sowieso een keer naar de Raveleijn show en een keer in Carnaval Festival. Voor Raveleijn kozen we voor de show van 21:00 uur in plaats van die van 19:30, omdat we ons anders teveel moesten haasten en omdat we het niet durfden te gokken dat we om 22:30 nog in het park zouden zijn voor de laatste show. Het leek ons wel leuk om de show een keer in het donker en met verlichting te bekijken, maarja je kunt niet alles hebben.

Een avond met Wolf

Wolf sprookjesbos Efteling VV

We haalden de kaartjes voor Raveleijn. Gelukkig hadden we gekozen voor de show van negen uur, want die van half acht was al uitverkocht. Het gebeurt eigenlijk nooit dat Raveleijn al vroeg uitverkocht is, dus dat verbaasde ons wel enigszins. We liepen door richting het Sprookjesbos waar we nog even luisterden naar de Sprookjessprokkelaar die in zijn nieuwe onderkomen stond te vertellen. Daarna gingen we het Sprookjesbos in, langs Doornroosje, en namen de shortcut naar het Sprookjesbostheater.

Daar volgde een leuke voorstelling met poppenspelers, zoals we die wel vaker gezien hebben. Dit keer echter ook met een paar voor ons ‘nieuwe’ poppen, namelijk Langnek, de Heks en de Ezel van Tafeltje-dekje-ezeltje-strekje. Het verhaal was opgehangen aan een zangwedstrijd, gepresenteerd door Wolf. De acteurs maakten er samen echt een feestje van.

Carnaval festival plein

Harmonie van drie Efteling

Na deze leuke opwarmer gingen we met een omweg door richting Joki en Jet, waar onze kinderen allebei erg fan van zijn. Onderweg kwamen we langs het Witte Paard plein, waar een leuke band speelde. Helaas geen circus zoals het programmaboekje deed vermoeden, maar wel een band van goede kwaliteit die je graag op je eigen feestje zou willen hebben. We namen nog even snel een kijkje bij de Wonderdromers speeldoosjes. De dames zagen er sierlijk uit.

Eenmaal aangekomen op het Carnaval Festival plein konden we Joki en Jet niet zo snel vinden. Wel zagen we een VPRO achtig trio met gekke dansjes en leuke zang. Knap hoe ze met heel weinig tóch een hele show wisten neer te zetten.  Het was wel een show waar je even voor moest blijven staan om er in te komen. Maar dan had je ook wel mannen met hele droge humor, die leuk was voor zowel jong als oud.

Omdat het bij de Carnaval Festival attractie heel rustig was, gingen we daar een rondje in. Vervolgens zagen we Joki en Jet buiten staan, maar helaas deden ze alleen een meet & greet en geen show. Maargoed, het blijft leuk!

Speelweide

Efteling Speelweide Negen pleinen festijn

Onderweg naar het Carnaval Festival plein hadden we gezien dat er op de Speelweide allerlei pop-up eetgelegenheden waren neergezet. Omdat we nog wel wat lustten namen we een kijkje. De Speelweide was mooi aangekleed met een grote houten vlonder, houten zitjes en zoals gebruikelijk bij de Efteling veel grote planten rondom. Er hingen lichtjes en er klonk gezellig muziek van de (sinds Er was van alles te krijgen: een stand van Conimex met springrolls en yakitori, Hellmann’s stond met broodjes hamburger en fish & chips, Coca Cola had een tuktuk met gekoelde drankjes, er was een stand met limonade met vers fruit, een Dutch Streetfood stand waar je o.a. een broodje bal kon krijgen en tot slot Ben & Jerry’s met ijs. We lieten ons het lekker smaken!

Daarna weer verder terug, richting Raveleijn. Zoals altijd was het fantastisch. Het was nog niet helemaal donker, maar de verlichting stond desondanks aan en dat gaf toch weer een andere sfeer dan wanneer je overdag de show bekijkt. We hadden verwacht dat er misschien nog iets speciaals gedaan zou worden in het kader van het festival, maar dat was niet het geval.

Bij terugkomst op het Ton van de Ven plein werd net de Droomvluchtdans uitgevoerd. Het meisje dat zong leek wel Elsa van de Disneyfilm Frozen, zowel om te zien als qua zang. Om haar heen dansten de trollen, elfjes en faunen. Prachtig!

De Droomvlucht attractie was nog steeds drukbezocht, maar de achtbanen aan de andere kant van het park hadden een veel minder lange wachtrij. Terug dus maar weer, langs het Carnaval Festival plein en het meer. Het begon nu donkerder te worden, de verlichting was overal aan. De Pagode zag er sfeervol uit met zijn gekleurde lampjes. Eenmaal aangekomen bij de Baron splitsten we ons op. Een deel ging in de rij staan, een ander deel liep verder naar het Piraña plein.

Piraña plein

We gingen de hoek om richting de muziek en belandden in één groot feest. Een Mariachi band speelde heerlijke muziek die je liet dansen en zingen. Kinderen dansten op de open dansvloer, vaders zwierden langs met hun dochters. Een perfecte zwoele zomerse avond. Na de Mariachi band volgde een optreden van een Maculele dansgroep. Indrukwekkende Afrikaans-Braziliaanse mannen die met stokken op de grond sloegen op opzwepende muziek. Een waar spektakelstuk met een vurige afsluiter. Wát een belevenis en wat een passie, ook van de jonge muzikant/zanger op het podium. Daarna volgden samba dansers en danseressen, maar die konden niet op tegen de kracht van het voorgaande optreden en vielen daardoor een beetje in het niet. Het deel van ons gezelschap dat in de Baron was geweest had ook een spectaculaire belevenis gehad, maar toch ook wel wat gemist.

Helaas begon het nu wel echt laat in de avond te worden en de spoedden ons gauw richting de uitgang om de een-na-laatste Aquanura van de avond mee te maken. Aquanura in de Tiësto versie! Heel gaaf om eens te zien en een goede afsluiter van de avond. We zijn veel langer gebleven dan we van plan waren en dan hebben we nog niet eens alles gezien. Het was een topavond, Efteling bedankt!

Aquanura avond donker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *