Gezond en lekker in De Gulden Gaarde?

Vaak als we in de Efteling zijn eten we bij de Meermin, aan het begin van het Ruigrijk. Lekker kibbeling met frietjes na het lange wandelen door het park. Vanwege de openingstijden tijdens het Negen pleinen festijn kozen we er dit keer echter voor om pas tegen etenstijd in het park aanwezig te zijn. We zochten daarom een eetgelegenheid voor een wat lichtere maaltijd, wellicht iets gezonds?

Gezond eten in de Efteling

Het blijkt best lastig te zijn om in één restaurant iets gezonds te eten te vinden dat voor zowel volwassenen als (kleine) kinderen geschikt is. Bij de Panorama self-service in het Reizenrijk zijn bijvoorbeeld heerlijke maaltijdsalades te vinden. Maar niet alle kinderen vinden dat even lekker en dan beland je voor hen toch al snel weer bij een kindermenu met frietjes en kipnuggets. Na wat zoeken op de Efteling website vonden we het volgende over de Gulden Gaarde:

Laat je hier verrassen door een breed assortiment vers belegde broodjes, dagverse wraps, fruitsalades, soepen, smoothies en frisse limonades zonder toegevoegde suikers.

Kijk, dat klonk ons als muziek in de oren. Lekker fris en gezond. Brood is eigenlijk altijd wel goed en fruit natuurlijk ook. Je scheen zelfs lekker buiten op een terrasje te kunnen zitten bij deze eetgelegenheid. Dus togen we na aankomst in het park richting het Ton van de Ven plein.

De Gulden Gaarde

Tegen de stroom mensen die in de Droomvlucht waren geweest in, liepen we richting de Gulden Gaarde. Die ligt namelijk bij de uitgang van Droomvlucht, in een afgeschermd hoekje van het plein. Over het kleine terrasje liepen we naar binnen. De eerste indruk was: is dit het? Een klein opgezette corner met wat broodjes en smoothies. Er was ook een warmhoud buffet met wat tosti’s en worst. Maar dat was het dan ook.

Enigszins teleurgesteld, maar toch wel hongerig, gingen we eens goed kijken. Verse limonade met fruit, smoothies met mango of aardbeien, gezonde broodjes of wraps, warme maaltijden in een pannetje: het zag er allemaal heerlijk uit, maar wel aan de prijs. Maarja je bent er op uit en je wilt wat, en de kinderen inmiddels ook, dus we kozen allemaal wat uit. De smaak was prima, vooral de smoothies waren heerlijk, maar of twee halve tosti’s, een broodje gezond met mozzarella en twee mini wrapjes met kip ons de bijna 5 euro per stuk waard waren, nou nee. De kinderen smulden van het verse fruit en de smoothies, dat dan weer wel. Maar verder was er voor kinderen eigenlijk weinig speciaals te krijgen. Een meergranenpannenkoekje of een pannetje met biologische gehaktballetjes en gebakken bio aardappeltjes hadden het wellicht completer kunnen maken.

Buiten op het terras was het er heerlijk toeven. In dit rustige hoekje, met het sprookjesbos aan de andere kant van de bomen en alleen de stoomtrein die af en toe langsreed, waande je je in een oase van rust. En dat is knap, in zo’n druk park als de Efteling. Omdat het eten echter niet aan onze verwachtingen voldeed, gaan we een volgende keer waarschijnlijk toch liever ergens anders naartoe.

Broodje gezond mozzarella Wraps met kip bij de Gulden Gaarde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *